2014: ARIANA GRANDE

Neden Değerli?: Pop’ta “2014 x’in senesi oldu.” diye bir cümle kuracak olsaydık bu denklemi tamamlayan “x” büyük ihtimalle Ariana Grande olurdu. Geçen sene çıkardığı Yours Truly albümü ile yakaladığı yükseliş bu sene çıkardığı My Everything albümü ile pik yaptı diyebiliriz. Iggy Azalea ile yaptığı Problem ve Zedd ile yaptığı Break Free ile dünya çapında hit üstüne hit patlatan küçük hanımımızın albümü bu sene çıkan en iyi pop/r&b albümlerinden biri oldu. Bu başarının en büyük mimarlarından biri de tabi ki albümden çıkan üç single’da da imzası bulunan pop müziğin efsane prodüktörü ve şarkı sözü yazarı Max Martin.

Neyi Değiştirdi?: Öncelikle yeni nesil popstarların türediği şu dönemde Taylor Swift ve Justin Bieber gibi emsallerinin aksine her şeyden önce sesiyle kendini gösterdi. Her fırsatta sesinin seveni sevmeyeni herkesin tüm zamanların en iyi vokallerinden biri kabul ettiği Mariah Carey ile karşılaştırılması bizce buna delil nitelikte. Bunun dışında Demi Lovato, Miley Cyrus ve Selena Gomez şeklinde uzayacak “Nickelodeon çıkışlı şarkıcılar” listesinde akranlarının yaşadığı çocuk imajından kurtulma mücadelesini en az eleştiri ve hasarla en başarılı şekilde kazanan isim oldu fikrimizce.

2015’te Ne Alemde?: Seneyi Santa Tell Me adında tatlı mı tatlı bir Christmas şarkısıyla kapatan Ariana Grande, 2015 yazına kadar Amerika ve Avrupa’yı turluyor olacak. Senenin diğer yarısı için bir şey tahmin etmek bizim için zor ama kedi kulaklı bu kızı 2015’te de ortalıkta sıkça görürseniz şaşırmayın deriz.