2014: FARGO

Neden Değerli?: Anaakımdan ya da değil bir çok dizi ismi duydunuz, izlediniz ama belki de başka bir şey arıyordunuz. Var olanları bir kenara atma opsiyonunuz olmadığında, Fargo 2014’ün ortasında çıkageldi. Coen kardeşlerin 96 yapımı efsane filmi Fargo’dan esinlenen dizi, senaryosu olduğu kadar oyuncu kadrosunun başarısıyla da yükseldi ( Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks ve Allison Tolman). Aslında filminden bağımsız olmasıyla aynı hikayeyi farklı bir yorumla izliyor olmak da Fargo’yu değerli kılan unsurlardan biri oldu, dolaptakini ısıtıp yemedik ve bunun yanında bir Coen kardeşler yapımı olduğunu pilot bölümden itibaren hissedebildik. Ve tabi ki 66. Emmy Ödülleri’nde en iyi mini-dizi ödülünü alması bu senenin beklenen ödüllerinden oldu.

Neyi Değiştirdi?: Dümdüz bir hayata bir kiralık katilin dokunuşu tüm serüveni nasıl değiştirdi; hep birlikte tecrübe ettik. Senaryonun gerçek bir hikayeden alınması biz Gerçek Kesit kuşağını etkilediğini yeniden gözlemledik. Ve bir de mini-dizi kavramına alıştık. Her bölümü film gibi olan mini dizi sistemi, sektör olarak daha da yükselecek gibi görünüyor (şimdiden elveda 36 sezon, 560 bölüm). Ve hayatlarımıza iki yeni karakter dahil etti: Lorne Malvo, Lester Nygaard.

2015’te Ne Alemde?: İkinci sezonu ile geliyor Fargo 2015’te. Birtakım sebeplerden (spoiler vermemek!) ikinci sezon olmasa da olur tavrımızı bir kenara bırakıyor yenisezonda Kirsten Dunst ve Jesse Plemons‘u izleyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Senaryonun akıbeti ise bir süre daha merak konusu. Yine yaz aylarında FX‘te yayınlanacak Fargo, biliyoruz ki tokat gibi gelecek.

 

Fargo (1)