2014: JACK WHITE

Neden Değerli: Değişik ve aykırı kişiliğiyle, çalkantılı yaşamıyla ve üretkenliğiyle kalan son değerli “Rock’n Roll’culardan”  Jack White birçok grup ve müzisyenle çeşitli işbirlikleri yaptı. Kurduğu grupları saymayı bıraktık. Ve -tabi ki- 1997’den itibaren The White Stripes‘la adından çokça söz ettirdi. Fell in Love With a Girl ve Seven Nation Army ile hayatımıza yeni marşlar kazandırdı. İlişkin olduğu müzik oluşumlarıyla totalde 8 kez Grammy kazandı ve 2014’e gelindiğinde 2. solo albümü Lazaretto ve yeni saçları ile yeninden gündem oldu.

Neyi Değiştirdi: Lazaretto’yla imaj yenileyen ve üretkenliğini sürdürür görünümü veren, müzik otoritelerince overdose iyi eleştiriler alan Jack White’ın albümle yakaladığı en büyük başarı kuşkusuz 2014 yılında en çok satan plak olması. Müzik edinmenin gün itibariyle neredeyse tamamen sanal ortamdan sağlandığı bir zamanda Lazaretto, 1991’den bu yana yayınlandığı haftada en çok satılan plak olma başarısını sırtladı. Aynı zamanda 1994’ten bu yana en çok satan plak olma başarısını elde etti.  7 Kasım’da ülkemizde Volkswagen Arena‘da konseri olan White, “Bu sene memleketimizden bir de Jack White geçti” dedirtti.

2015’te Ne Alemde: Lazaretto’dan sonra turneye çıkan White’ın 2015’te de konserlerine devam edeceğini biliyoruz (Madison Square Garden konseri merakla bekleniyor) ancak boş durabilen bir sanatçı olmadığından polemikleriyle (Foo Fighters), coverlarıyla (son olarak Queens of the Stone Age üyesi Dean Fertita’nın ilk solo albümünden Parallel şarkısını coverladı), sinemayla iç içe olmasıyla ve sahne performanslarıyla yine bizimle olacak.