2014: Sivas

Neden Değerli: Ülkemizin Nuri Bilge Ceylan, Reha Erdem ve Zeki Demirkubuz‘la yükselen sinema değerlerini devam ettirebilir-yukarıya taşıyabilir bir izlenim veren Kaan Müjdeci uzun bir hazırlık sürecinden sonra Sivas filmiyle izleyicileriyle buluştu. Oyunculukların, çekimlerin ve hikayenin doğallığıyla izleyiciyi hemen içine çeken bir film olan Sivas, bizleri izleyici değil, tanık olarak gördü. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren “cennet” olarak tanıtılan Anadolu’yu da tarafsız ve realist bir şekilde değerlendirmesiyle 2014’ün en iyi Türk filmleri arasına girdi.

Neyi Değiştirdi: En prestijli film festivallerinden Venedik Film Festivali‘nin ana yarışmasına kabul edilen ve Jüri Özel Ödülü alan Sivas bu büyük başarıyı (zira Müjdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi) kesinlikle hak eden bir film. Ayrıca 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci’nin ödüllü performansı ve filmin sergilediği değerlerin evrenselliğiyle de büyük övgü hak ediyor. Sivas’ın konusu Aslan’ın (Doğan İzci) ölüme terk edilen bir dövüş köpeğiyle (Sivas) olan dostluğu. Ancak film bunu bilindik Hollywood ve Avrupa sinemasından çok ayrı değerlendiriyor. Erkekliğin güçlü ve iktidarı elinde bulundurması “gerektiği” bir topluma ayak uydurmaya çalışan, erken büyüyen bir çocuk Aslan, içinde bulunduğu durumun geç farkına varıyor ve tek yapabileceği şeyin durumu sürdürmek olduğunu anlıyor..

https://www.youtube.com/watch?v=oHSawaJ3wXo

2015’te Ne Alemde: Sivas’la beklentileri yükselten Kaan Müjdeci yeni bir senaryo üzerinde çalışıyor fakat senaryoyla ilgili fazla bilgi vermekten yana değil. Merakla yeni filmini bekliyor ve başarılarının devamını umuyoruz.