2014: SOFAR SOUNDS İSTANBUL

Neden Değerli?: 2013 Aralık ayında evlerimize konuk olmaya başladı Sofar. Alternatif sahneyi evlerimize konuk etti. Her seferinde yeni ve birbirinden değerli isimler tanıdık, arkadaşımız dostumuz bildik. Konser formatına yenisini ekledi; sustuk ve sadece dinledik. En önemlisi de “Alternatif sahne nedir?” sorusuna Sofar Sounds İstanbul sayesinde cevaplar bulduk, değerlendirdik. Hatta tüm bunları Sofar kurucu Eda Demir ile konuştuk vakti zamanında.

Neyi Değiştirdi?: Alternatif sahne belli mekanlar arasında boy gösterirken evlerimize gelmesiyle hepimize ulaşmaya başladı. Bu aynı zamanda alternatif sahne ile olan samimiyeti arttırdı. Yeni müzikler keşfedeyim diye internet başında saatler geçirmeyen tüm kullara gökten amme hizmeti olarak (hem de canlı videolar ile) indi. Ayrıca uzun süredir tartıştığımız bir husus olan konserlerde çılgınlar gibi konuşma, gezinme problemine bir cevap oldu. Kuralları gereği konser boyunca telefon, yiyecek vb. izinli olmadığı gibi gezinme ve konuşmanın yasak olması bunun bir konser kaderi olmadığını gösterdi.

2015’te Ne Alemde?: Sofar Sounds İstanbul, 23 Aralık Salı günü 1. yaşını Zuhal Muzik’te harika bir şölenle kutladı. Yıl içerisinde Sofar’a konuk olan bir çok müzisyenin 2 dakikalık performanslarına kulak verdiğimiz parti, Sofar için bir kez daha “İyi ki var!” dedirtti. 2015’te de kaldığı yerden devam etmeyi planlayan Sofar, yine bizleri yeni isimlerle tanıştıracak, hafızaların “güzel” klasörüne atacağımız konser deneyimleri yaşatacak ve projelerine kaldığı yerden devam edecek. (diye ümit ediyoruz.)

1975266_774706935943186_8901258896631966642_n