2014: ST. VINCENT

Neden Değerli?: Üst üste çıkardığı harika albümlerle, yeteneğiyle, sempatikliğiyle ve mutlaka izlenmesi gereken canlı performansıyla indie rock’ın 2000’lerdeki en önemli kadın figürlerinden biri haline gelen Anne Clark, 2012’de David Byrne ile ortaklaşa çıkardığı Love This Giant’tan sonra bu sene 4. stüdyo albümü ile geri döndü.

Neyi Değiştirdi?: St. Vincent, Clark’ın önceki albümlerine göre elektronik elementlerin ve popun kendini birazcık daha fazla hissettirdiği bir albümdü. Mesela Digital Witness gibi bir şarkıyı kendisinin solo işlerinde duymaya pek alışık değildik. Fakat bunun haricinde canlı ve yaratıcı gitar riffleriyle, üst üste binmiş farklı enstrümanlarla, nükteli ve ustalıklı sözleriyle karşımızdaki yine tam bir St. Vincent albümüydü. Hatta NME ve Slant’ın yılın albümü seçtiği St. Vincent, kimilerine göre en iyi albümüydü. (Biz Strange Mercy‘nin bir tık daha iyi olduğunu düşünüyoruz.) Albüm bu sene Clark’ı çok daha geniş bir kitleyle buluşturmayı da başardı. Billboard’ta 12 numaraya kadar yükseldi, ayrıca Clark’ı pek çok programda da görür olduk.

2015’te Ne Alemde?: Bu sene yeterince dinlediğimiz ve konuştuğumuz St. Vincent‘ın bir sürpriz yapmadığı sürece 2015’te o kadar da faal olmasını beklemiyoruz. Fakat aynı üretkenlikle devam ederse 2016 başlarında yeni bir albümle dönmesi olası.