2014: THE WAR ON DRUGS VS. MARK KOZELEK

Neden Değerli?: Biri indie rock’ın, biri de alabildiğine depresif indie folk’un günümüzdeki en önemli temsilcilerinden. İkisi de bu sene en iyi albümlerini yaptı, hem Lost In The Dream‘i hem de Benji‘yi bu yılın neredeyse bütün en iyiler listelerinde ilk 10’da görmek şaşırtmadı. Red Eyes sayesinde bu sene özellikle The War On Drugs‘ı bolca dinledik. Ardından bir şeyler ters gitti.

Neyi Değiştirdi?: Indie aleminde de garip atışmaların ve çekişmelerin olabileceğini daha iyi öğrendik bu sene. Daha önce konserinde gürültü yapan bir kalabalığı “lanet köylüler/kırolar” minvalinde aşağılayan, hatta bunun tişörtünü yaptırıp internet sitesi üzerinden satan Sun Kil Moon adamı Kozelek‘in sivri diline ve agresifliğine tanık olduk. Aradan yalnızca birkaç gün geçmişti ki Kozelek, The War on Drugs ile de atıştı. Ottawa Folk Festivali’nde ana sahnede The War On Drugs varken bir başka sahnede Kozelek vardı. Ana sahneden gelen gürültüden oldukça rahatsız olan Kozelek, grubun “bira reklamlarındaki gibi dandik müzikler” yaptığını söyledi. Sonradan gruptan özür dilese de “War On Drugs: Suck My Cock” isimli bir şarkı yapmaktan da çekinmedi. Grupla aynı sahneyi paylaşmak istediğini, “gerçekten” müzik yaptığı için Twitter ve Facebook kullanmadığını söyledi. Grubun frontman’i Adam Granofsky, Kozelek için “dangalak, salak, çocuk gibi” tarzı şeyler söyledikten sonra Kozelek yine boş durmadı ve bu sefer de “Adam Granofsky Blues” isimli bir şarkı yayınladı. Açıkçası Kozelek‘in müziğine ne kadar hayran olsak da bu yılı kendisine epey bir kıl olarak geçirdik.

2015’te Ne Alemde?: İki grup da 2015’te konserlerine devam edecek. Tartışma daha uzar mı bilemiyoruz fakat bu olaydan sonra kimsenin Mark Kozelek‘le tartışmaya gireceğini sanmıyoruz.