2014: TOVE LO

Neden Değerli?: Daha önce Girls Aloud ve Icona Pop gibi isimlere şarkı yazan Tove Lo, bu yılki büyük patlamasını Habits sayesinde yaşadı. Hem klibiyle hem de şarkının kendisiyle Habits, bu yıl tekrar tekrar döndürmekten en çok bıkmadığımız şarkılardan biriydi. Pop açısından alabildiğine sönük geçen 2014’te güzel ve kaliteli popa ne kadar hasret kaldığımızı hatırlattı bize.

Neyi Değiştirdi?: Hepsi birbirine benzeyen popçulardan artık gerçekten çok sıkıldığımız bir dönemde Tove Lo, samimi ve bir o kadar da “açık seçik” ve seks ve alkol kokan şarkı sözleriyle popa yepyeni bir soluk kattı, Annie ve Robyn gibi diğer İskandinav popçularını ne kadar özlediğimizin farkına vardırdı. Günlerce akıldan çıkmayan nakaratlar ve zekice yazılmış sözlerle bezeli gayet güzel bir EP üstüne daha da müthiş ve her şarkısı dolu dolu olan bir albümle bizim için bu yılın en güzel keşiflerinden biri oldu.

2015’te Ne Alemde?: Queen of the Clouds albümündeki cevherleri ve The Hunger Games‘in soundtrack’i için bestelediği harika şarkıyı düşününce Tove Lo‘nun liste başarılarının devam edeceğini kestirmek zor değil. Hak ettiği üne kavuşsun ve bir noktada ülkemize de uğrasın istiyoruz.