2015: CHVRCHES

Neden Değerli?: Elektronic ve synthpop dendiğinde akla gelen ilk isim, önümüz, arkamız, sağımız, solumuz Chvrches artık. İskoç camiasının son zamanlardaki en popüler isimlerinden biri olmaları tesadüf değil tabii ki. Glasgowlu üçlü, ilk albümleri The Bones of What You Believe‘ i iki sene önce yayınladı ve gönülleri hemen fethetti. Guardian, NME, BBC ve daha nicelerinde fırtınalar estirdi. Daha iyisini yapamazlar derken ikinci albümle bu sene sahnelere geri döndüler.

Neyi Değiştirdi?: Chvrches’ ın 2. albümü Every Open Eye, senenin en güzel işlerinden biri oldu. Grupların pek ünlü “2.albüm sendromu”, İskoç üçlüye uğramadan geçip gitti sanırsak. Her ne kadar daha yeni bir grup olsalar da festivallerin aranan isimleri arasına çoktan girdiler. “Leave A Trace” elektro-marşımız oldu, “Clearest Blue” ile ölümüne dans edip coştuk. Sonra öğrendik ki bu sevgimizde tek değilmişiz. The National‘ dan Matt Berninger da geçtiğimiz günlerde Chvrches aşkını ilan etmiş bulunmakta.

2016’da Ne Alemde?: Chvrches da diğer 2015 yıldızları gibi albüm sonrası turne yollarına düşmüş durumda. Henüz ufukta yeni bir proje yok maalesef. Ancak müzik videoları ve konserler ile bu sene de daha çok Chvrches dinleyeceğiz gibi.