2015: DRAKE & FUTURE

Neden Değerli?: Harbiden “What a Time to be Alive”. Drake gerek her türlü medyada gerek kültürde kendine edindiği yer ile sadece rap müziğin değil adeta müzik endüstrisinin krallarından birisi haline geldi. Future ise 2014 çıkışlı Honest ve 2015 çıkışlı DS2 ile birlikte bu müzik türünde yükselen ve iddialı isimlerden biri olduğunu gösterdi. Bu açıdan bakıldığında Drake ve Future’ın ortak çıkarttığı “What a Time To Be Alive” mixtape’i yılın en önemli müzik olayları arasında yerini aldı. Billboard 200 listesine bir numaradan giriş yapan albüm özellikle sonbahar – kış dönemine damgasına vurmuştu.

Neyi Değiştirdi?: Bu albüm özellikle Future’ın yeteneğini ve potansiyelini gözler önüne serdi. Artık camia olarak büyük işler ve yapıtlar beklediğimiz bir isim olarak yerini aldı. Drake ise tam olarak albüm çıkardı diyemeyeceğimiz bir yılı daha Meek Mill ile kapışması, bu mixtape ve Hotline Bling sağolsun çok üst düzey verimlilik ve başarı ile kapatmış oldu.

2016’da Ne Alemde?: Drake zaten hiçbir şey açıklamadan bile biz hayranlarını memnun ve tatmin edecek kadar materyal yayınlıyor. Kendisinden tek beklentimiz bu formunu ve performansını sürdürmesi olabilir ancak. Future ise büyük ihtimalle gelecek seneyi turne ve dinlenme kombinasyonu ile geçirecektir. Dönüşünü iple çekmek ise bize düşecek.