2015: JUSTIN BIEBER

Neden Değerli? Açıkçası bundan 2-3 sene öncesine kadar Justin Bieber için değerli sıfatını kullanacağımı hiç düşünmezdim. Ancak elimizde büyüyen Kanadalı megastar, sosyal ve magazinsel olarak o kadar olmasa da geçirdiği müzikal değişim ile ciddiye alınmayı, hatta saygı duyulmayı hak eder duruma geldi. Arkasına kolektif olarak Jack Ü ismini kullanan Skrillex ve Diplo‘yu alan Biebs, Purpose ile yılın iyi elektronik pop albümlerinden birini yaparken; albümden çıkan singleları What Do You Mean, Where Are Ü Now ve Sorry ile “ciddi” müzik sitelerinin bile en iyi şarkı listelerine temsilci sokmayı başardı.

Neyi Değiştirdi? Belki de Kardashian sülalesi ile birlikte dünyadaki en büyük popüler kültür ikonlarından biri olan Justin Bieber, nihayet müziğiyle de gündeme gelmeye başladı. Yılın sonlarına doğru Grammy‘lerden de bir adaylık koparmayı başaran şarkıcı, Jack Ü‘yle ortaklığının ne kadar doğru bir hamle ve geleceğe yatırım olduğunu bize gösterdi.

2016’da Ne Alemde? Haylazlığının en tavan yaptığı dönemde bile kimsenin onun yeteneğinden kuşkusu yoktu zannediyorum. Ancak yaptığı somut güzel işler sayesinden artık geleceğe ve özellikle 2016’ya bu yeni olgun haline yakışır bir stadyum turnesi cuk oturacak diye zannediyorum. 9 Mart 2016‘da Seattle’da başlayacak Purpose Turnesi, acaba değişmiş ve gelişmiş Justin Bieber kıvılcımını tüm dünyaya saçabilecek mi, hep beraber göreceğiz.