2015: SENSE 8

Neden Değerli?: Wachowski Kardeşler’in ilk televizyon işi olan Sense8, sekiz sensate’in (İngilizce’de farkında anlamına gelmekte) hem kendi bireysel hikayelerini hem de kolektif serüvenlerini konu olan 12 bölümlük bir Netflix dizisi. Dizi hem Wachowski’lerin fıtratından gelen bilim kurgu menşeini sapasağlam taşırken aynı zamanda günümüz dizilerinde böylesine net yansıtılmasına alışık olmadığımız din, cinsellik ve politika gibi konulara kendi hikaye ilerleyişi bağlamında değinmesiyle hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin yoğun beğenisini topladı.

Neyi Değiştirdi?: Öncelikle Sense8, Heroes’un bitişinden beri ekranlarımızda oluşmuş çizgi roman kökeni olmayan süper kahramanlı bilim kurgu boşluğunu ziyadesiyle doldurdu. Karakterlerin ve uzamların varyasyonu sayesinde başarısını Amerika’nın dışına taşıyıp, global düzeyde beğeni kazandı. Senaryodaki bazı garipsilikler dışında her açıdan oldukça başarılı bir sezon geçirdiğimizi söylemek mümkün.

2016’da Ne Alemde?: Netflix, Ağustos 2015’te dizinin ikinci sezon için yenilendiğini açıklamıştı. Ancak bu sezonu ekranlarımızda ne zaman görebileceğimiz henüz kesinleşmiş değil. Yine de 2016’da Sense8’in yeni sezonuyla karşılaşabileceğimizi umuyoruz.