2015: SHAMIR

Neden Değerli?: Geçtiğimiz sene çıkardığı Northtown EP’si ile Shamir bu sene nasıl harika bir albüme imza atacağını belli etmişti aslında. İlk single On The Regular ile bubblegum-pop, rap ve house üçlüsünü 80’ler sosuna bulayıp ortaya yılın en eğlenceli ve “arıza” şarkılarından birini çıkaran ve adeta “Ortalığı dağıtmaya geldim” diye bağıran Shamir, sözleriyle “Daha ilk şarkıdan bu özgüven nedir?” dedirtse de kendisini antipatikten çok cool olarak tanımlayabiliriz. Hatta biraz fazla cool, evet.

Neyi Değiştirdi?: Shamir yılın en iyi, en renkli, en türler arasında koşturan albümlerinden birini yaptı hiç şüphesiz ki. Kısacık albüm, aradaki 1-2 azap şarkı hariç fazlasıyla eğlenceli ve bağımlılık yapıcı. Evet, kendisine benzeyen pek çok sanatçı bulmak mümkün, fakat Shamir’i benzerlerinden ayıran şey, saydıklarımızı bir hayli başarılı bir şekilde yapmasının yanı sıra risk almaktan çekinmemesi, hafif çocuksu sound’u ve en önemlisi de kendisi. Kendini cinsiyetsiz olarak tanımlayan Shamir, günümüz siyahi müzisyenleri arasında şimdiden özel bir yer edindi diyebiliriz. Androjen duruşunu ve sesini az biraz hipsterlık ve oldukça renkli bir görsel imaj tamamlıyor.  Kendisi daha ilk dinlediğinizde sesiyle sizi hem içine çekmeyi hem de merakınızı cezbetmeyi başarıyor; videoları ise apayrı bir dünya.

2016’da Ne Alemde?: 2016’nın bir kısmını turlayarak geçirecek olan Shamir’den bu sene yeni bir şeyler duyar mıyız, pek emin değiliz; fakat bu çocuğun adını çok daha sık duyacağız, ondan eminiz. “Buralara da uğrasa da şöyle delicesine eğlensek” diyor ve Ratchet’ı başa sarıyoruz.