2015: SUFJAN STEVENS

Neden Değerli?: Sufjan Stevens‘ ı anlatmaya nerden başlasak bilemiyoruz. Sayfalar dolusu bir kariyer geçmişine sahip kendisi. 2000 yılında A Sun Came albümü ile hayatımıza giren Michiganlı müzisyen, bugüne kadar birbirinden güzel 7 LP yayınladı. Özellikle Seven Swans ve Illinois kayıtları 2000’li yılların klasikleşen albümleri arasına girdi. Üstelik bu albümlerin yanı sıra başta The National ortaklığı olmak üzere birçok müzisyenle çeşitli projelere, Noel albümlerine ve bir de EP’ ye imza attı.

Neyi Değiştirdi?: Sufjan Stevens’ ın bu sene yayınlanan ve tartışmasız senenin en güzel kayıtlarından biri olan albümü Carrie&Lowell‘ u dinlemek gerçekten cesaret gerektiriyor. 3 sene önce annesini kaybettiğinde yazmaya başladığı kayıtlarda Stevens’ in annesi ile olan inişli çıkışlı hikayesini dinliyoruz. Hikayesini anlatırken Sufjan, duygularını ya da büyük bir kaybın onda bıraktığı bu yarayı anlatmaktan hiç çekinmiyor. Hüzünlü sözleri ve buğulu vokalleri ile albümü dinledikten sonra melankoliden ve üzerinizde bırakacağı etkiden çıkmak için büyük çaba sarf etmeniz gerekecek.

2016′ da Ne Alemde?: 2016′ da Sufjan Stevens da yollara düşenlerden. Şimdilik görünürde sadece bir turne var. Ancak daha önce küçük sürprizler ile bizi şaşırttığını düşünürsek “Neden olmasın?” diyerek yeni kayıtlar için umutlanabiliriz.