2015: UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA

Neden Değerli?: 2010 çıkışlı, yani görece yeni bir grup olmasına rağmen alternatif müzik dinleyicisinin büyük ilgisini ve beğenisini kazandı Unknown Mortal Orchestra. 2011’de yayınlanan ve kendi adlarını taşıyan albümde grubun ilk hiti “FFunny FFrends” ve hala neredeyse her konserde çaldıkları “How Can You Luv Me” vardı. 2013’te çıkan “II” ise yeni ve umut vaat eden grubun daha çok kabul görmesini ve kendini ispatlamasını sağlamıştı. 2015 ise “Multi-Love” ile birlikte artık resmen Unknown Mortal Orchestra hayranı olmaya başladığımız yıl olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Grup, bu albüm turnesinde rotasını 16 Kasım’da İstanbul’a da çevirerek bu topraklar içinde bulunan sevenlerini daha da mutlu etmiştir.

Neyi Değiştirdi?: Okyanusya’dan saykodelik pop-rock tınıları duymaya artık alıştık zannediyoruz. Tame Impala’nın, Jagwar Ma’nın, Pond’un memleketinin bize önemli hediyelerinden biri olan Unknown Mortal Orchestra, çizgisini ve başarı geleneğini bozmadan 2 senede bir bizlere güzel müzik sunmayı başarmakta. Bu senenin öncekilerden ufak bir farkı da grubun popülaritesini ve hitlerinin yayılma ivmesini arttırması oldu belki de. “Can’t Keep Checking My Phone” ve “Multi-Love” her türlü medyanın yıl sonu listelerinde aldığı ve alınmayı da hak eden şarkılar olarak grubun 2015’i güzel geçirmesine önemli bir önayak oluşturdu.

2016’da Ne Alemde?: 2016’nın başlarını Okyanusya, Kanada ve Amerika’da konser vererek geçirecek olan Unknown Mortal Orchestra’yı yazın ise birtakım Avrupa festivallerinde görür gibiyiz. Şimdilik gruptan yeni şarkılar beklemek şımarıklık olur ama belli de olmaz.