2016: BOJACK HORSEMAN

Neden Değerli?: Animasyonlar konusunda gerek sinemada gerekse televizyonda büyük bir rönesans yaşanıyor diyebiliriz. Rick & Morty’nin kült haline gelmesi, geçtiğimiz senelerde Inside Out’un, Frozen’ın ve bu sene de Zootopia’nın büyük gişe başarısı izleyenler ve eleştirmenler tarafından kesinlikle göz ardı edilmedi. BoJack Horseman çok başarılı iki sezonunun ardından muhteşem bir üçüncü sezonu geride bıraktı. Netflix’in gurur kaynaklarından olan dizi, orta yaş krizinde bir atın küçük mutluluklar ve büyük hayal kırıklılıklarıyla süslü yaşamını bizlere sunuyor. Will Arnett, Aaron Paul ve Allison Brie gibi çok iyi bir seslendiren ekibi olan dizinin özellikle su altında ve neredeyse diyalogsuz geçen “Fish Out of Water” (kolaylık olsun, üçüncü sezon dördüncü bölüm) bölümü hayranlık uyandırdı ve TIME‘ın 2016’nın en iyi televizyon bölümleri listesinde Game of Thrones ve Black Mirror’ı geride bırakarak birinci oldu. Depresif komedi sevenler için BoJack Horseman’a başlamak için hala geç değil.

https://www.youtube.com/watch?v=VESKjoxAmZg

Neyi Değiştirdi?: Prestijli ödül törenleri ve burnu kalkık televizyon eleştirmenleri genellikle animasyonları göz ardı ederler. Ancak, gerek TIME’ın bahşettiği onur gerekse de animasyonların artık mesaj içeren ve samimi hala gelmesiyle BoJack Horseman, tek başına olmasa da, insanların bu sanat türüne bakış açısını değiştirmeye kararlı gibi duruyor. Ayrıca, emsallerinden çok daha karanlık olmasıyla da belki de türünün tek örneği olan dizi, yeni işlere de zemin hazırlıyor.

2017’de Ne Alemde?: Dördüncü sezon, 2017 yazında geliyor. Yani, umarız bu övgü dolu sözlerimizi seneye de tekrarlayabileceğimiz bir sezon bizi bekliyor olur.