2016: DONALD GLOVER (CHILDISH GAMBINO)

Neden Değerli?: Donald Glover, beş parmağında yirmi beş marifet bir kişilik. 2016 yılı da kendisinin yazar, komedyen, aktör ve müzisyenlik görevlerinin hepsini layığıyla gösterdiği bir yıl oldu. İlk olarak Spider-Man Homecoming’de yer alacağı açıklandı. Sonra, uzun süredir üzerinde uğraştığı ve “Twin Peaks’in rapçilerle olanı” diye tanımladığı dizisi Atlanta yayına girdi ve televizyondaki diğer işlerden ne kadar farklı olduğunu hemen ispatladı. Yılın sonuna doğru bir açıklama da Star Wars cephesinden geldi ve Han Solo spin-off’unda tüm zamanların en karizmatik karakterlerinden Lando Calrissian’ı Donald’ın oynayacağını öğrenmiş bulunduk. Müzik cephesi ise Kasım ortasında yayınladığı “Me and Your Mama” ve bir hafta sonra onu takiben “Redbone” ile bu zamana kadar Childish Gambino markası altında duyduğumuz hiçbir şeye benzemeyen ama tadından yenmeyen şarkılarla onsuz geçen 2 seneye lanet okudu. 2 Aralık’ta yayınlanan üçüncü albümü “Awaken, My Love!” ile dinleyicilerine soul – funk karışımı muhteşem bir ziyafet sundu. Bu işi de kotarabilen Gambino’nun sıradaki hamlelerini merakla bekliyoruz.

Neyi Değiştirdi?: Atlanta ile 2016 Amerika’sında siyah olmanın korkunç ve garip bir şey olduğunu yüzümüze yüzümüze vurdu. Bunu da tamamı azınlıklardan oluşan bir yazar, yönetmen ve prodüksiyon ekibiyle yaptı. Ayrıca, rap müziğin domine ettiği bir yılda insanlara “Awaken, My Love!” ile gitarlı müzik dinletmeyi başaracak olması da rap tandanslı bir müzisyen için takdir edilesi bir olay.

2017’de Ne Alemde?: 2017 çok yüksek ihtimalle Childish Gambino ismini Donald Glover’dan daha çok duyacağımız bir yıl olacak. Keza yeni albüm turnesi, festivaller, klipler derken önümüzdeki sene müziğine bizi doyuracaktır.