2017: JULIA MICHAELS

Neden Değerli?: Julia Michaels’ın ismini her ne kadar en çok bu sene duymuş olsak da kendisi son birkaç yıldır pop endüstrisinin gizli yeteneklerinden biri olarak Gwen Stefani’den Britney Spears’a, John Legend’tan Fifth Harmony’ye kadar pek çok isim ve grup için şarkılar yazmaktaydı. Mesela bize Justin Bieber sevdiren şarkı Sorry ve yılın en başarılı pop şarkılarından Bad Liar onun eseriydi. Doğrusu artık kendi ismiyle ün kazanması kaçınılmazdı.

Neyi Değiştirdi?: Julia Michaels, oldukça başarılı bir şarkı yazarı. Ana akım pop’un iyiden iyiye tekdüzeleştiği, sürprizsizleştiği 2017’de kendisinin Nervous System isimli 7 şarkılık EP’si resmen ilaç gibi geldi. Etkilendiği isimler arasında Fiona Apple ve Laura Marling’i sayan Julia Michaels, 90’ların içten ve müziklerinde kişisel deneyime odaklanan singer-songwriter kadınlarının tarzını günümüz pop trendleriyle buluşturuyor şarkılarında. Daha ilk EP’den bu sene listelerde görmeye alışık olduğumuz isimlerden farklı olarak kendine has tarzını oturtmuş gözüküyor Michaels. Bunu en iyi örnekleyen şarkı Issues ile hakkıyla Billboard listesinde 11. sırayı görmeyi başardı. Uh Huh ile yılın en orijinal ve zengin pop hitlerinden birine imza atarak bizi sonraki işleri için daha da heyecanlandırdı. (Klibinin cheesy’liğini görmezden geliyoruz.)

2018’de Ne Alemde?: Julia Michaels yıl boyunca Maroon 5 ile birlikte turluyor olacak. Araya bir albüm olmasa bile bir EP daha sıkıştırmasını umuyoruz. Pop’un kendisi gibi yeni bir soluğa ihtiyacı var çünkü.