2017: KELLY LEE OWENS

Neden Değerli?: Önceleri The History of Apple Pie isimli grupta bas gitaristlik yapan, ardından kendi ismiyle birkaç tekli yayınlayan Kelly Lee Owens, bu sene kendi adını taşıyan ilk albümüyle radarımıza takıldı. Owens’ın kendine has estetiğini ortaya koyduğu, türler arasındaki çizgileri muğlaklaştırdığı bu albüm, bizce yılın en heyecan verici çıkış albümü olmasının yanı sıra senenin en iyilerindendi de.

Neyi Değiştirdi?: İlk albümle onca iş arasında dikkat çekmek, farkını göstermek zordur. Owens bu sene bunu layıkıyla başardı. Kalıplara sığmayı reddeden bir albümle çıkageldi. Öyle ki Spotify’ın bile kafası karışmış olsa gerek: Benzer sanatçılar listesinde Visible Cloaks’tan Kaitlyn Aurelia Smith’e, Yaeji’den Forest Swords ve Nite Jewel’a kadar pek çok farklı türden isim bulunuyor. Owens’ın başarısı, S.O ve Evolution gibi özünde bambaşka şarkıları, kendi tarzıyla yoğurup aynı albüm içinde bütünlüklü bir şekilde sunarken bir an olsun tekdüzeleşmemesinde yatıyor. Yılın çok sık aralıklarla baştan sona dinlesek bile asla sıkılmadığımız, her seferinde başka bir şarkısına takıldığımız birkaç albümünden biriydi Owens’ınki.

2018’de Ne Alemde?: Şimdilik biz de bilmiyoruz fakat kendisinin zaman ilerledikçe “underrated” klasmanından kurtulacağına adımız gibi eminiz.