2020 YILININ EN İYİ 50 K-POP KIZ GRUBU TEKLİLERİ

2020 ve beraberinde getirdiği pandemi gündemi tüm dünyada olduğu gibi Güney Kore’de de büyük dalgalar yarattı. Hatta Güney Kore koronavirüsün Çin dışına taşıp büyük çapta yayıldığı ilk ülkelerden biri oldu. Fakat Güney Kore salgını çok iyi idare etti ve mevcut durumda vaka sayılarını oldukça azalatarak büyük bir başarıya imza attı. Aslına bakacak olursak yüz maskesi takmak Kore’de çok da yeni bir trend değil. Pandemi öncesi de hem K-Pop idollerinin hem de sıradan vatandaşların günlük hayatlarında hem gizlenme hem de hava kirliliğinden korunma amaçlı maske kullandığı yakından takip edenlerin bileceği bir gerçek.

Güney Kore’nin en güçlü bayraktarlarından biri olan K-Pop da tabii ki pandemiden nasibini aldı. İlk başta sekteye uğrayan devasa ve gösterişli K-Pop endüstrisi ülkenin pandemiyi yönetmedeki başarısının getirisiyle kısa zamanda kendini toparladı ve tam gaz kaldığı yerden devam etmek için kolları sıvadı. Grupların ve idollerin birer birer single’lar, albümler yayınlayıp müzik programlarında seyircisiz sahne almaya başlaması çok da gecikmedi.

Durum böyle olunca 2020 için geriye dönüp baktığımızda bu lanetli senenin K-Pop için hiç de fena bir performansa sahip olmadığını gördük diyebiliriz. Hatta gittikçe büyüyen K-Pop fenomeni için çok güçlü bir sene oldu da denebilir.

İşte bu senenin K-Pop “girl group” teklilerinden oluşan, it’s merdy‘nin top 50 listesi:

Spotify listesi de burada;