2017: JULIEN BAKER

Neden Değerli? : Sharon Van Etten, Angel Olsen, TORRES gibi otobiyografik ve melankolik kadın müzisyenler akımına ayrı bir soluk getirdi. Julien Baker‘ın 2015 yılında yukarıdaki isimlerin ilk çıkış zamanına kıyasla bu kadar hızlı parlamasının bir sebebi var tabii ki. Diğer müzisyenlere kıyasla Baker, duygularından bir hikaye yaratmaktansa direk onları çiğ ve olduğu gibi dinleyicisine sunuyor. Bu da hâliyle saf açığa vurulan duyguların güzelliği ile kendisine hayran kalınmasını sağlıyor. Bir jenerasyonun en iyi şarkı yazarı olabilme potansiyeline sahip.

Neyi Değiştirdi?: Aynı kulvardaki müzisyenlere kıyasla diğer müzik türlerinin büyük isimleri ile turneledi. Kaç müzisyen henüz daha ikinci albümünde Death Cab for Cutie, Paramore, Belle & Sebastian ve The Decemberist ile turneye çıkma şansına erişebilir ki? Yeni albümü Turn Out the Lights ile bu senenin en sevdiğimiz albümlerinden birine imza attı. Öyle ki uzun zaman sonra Avaz ahalisinden biri, kendini hüngür hüngür ağlarken buldu.

2018’de Ne Alemde? Julien Baker’ın turne yollarında olacağına kesin gözü ile bakıyoruz. Esas bu kadar güzel bir albümün ardından kendisini Salon IKSV‘de izlesek çok güzel olmaz mıydı? Burdan yetkililere sesleniyorum.