2017: PARAMORE

Neden Değerli?: Çoğu insanın sadece emo ergenlerin dinlediğini düşünmesine rağmen pop-punk’ın dünyadaki öncü ismi hâline gelerek hemen ardından da rock müziğin mihenk taşlarından biri oldular. Self-Titled albümü ile gelen Grammy ile çıtayı yükselttiler ve After Laughter ile 2017’nin en iyi işlerinden birine imza attılar. Üstelik 4 kere dağılma tehlikesi atlatıp hâla bu kadar güzel işler çıkarabilmeleri de cabası.

Neyi Değiştirdi?: Rock ve pop-punk akımının öncüleri olarak görülürken bizi bu sene ters köşe yaparak harika bir pop albümü yayımladılar. Üstelik After Laughter, birçok müzik tarzına ve 80’lerin pop tınılarına göz kırparak bu sene yayımlanan diğer pop albümlerine kıyasla farkını ortaya koydu ve oyunu değiştirdi. Gitar ile yapılan kaliteli pop müziğe hasret olduğumuz şu dönemlerde hepimize ilaç gibi geldi.

2018’de Ne Alemde?: Paramore turneye devam ediyor. Bu topraklara uğramaları pek olası olmasa da kendilerini yakından takip etmeye yeni yılda da devam edeceğiz. En önemlisi de Fake Happy‘nin hemen ardından hangi kaydın single şarkısı olarak yayımlanacağı. Rose-Colored Boy en kuvvetli aday olsa da Paramore bizi şaşırtabilir. Bekleyelim ve görelim.