2014: BU TARZ BENİM

Neden Değerli?: Bu Tarz Benim bize bu sene Türkiye halkının kendi içinde yaşayamadığı ya da yaşamak istediğini reddettiği marjinalliği ve farklı kişilikleri ekran başında izlemenin verdiği hazzı tatmayı -ve en önemlisi- “entrika“yı ne kadar sevdiğini tekrar ve tekrar hatırlattı. Gündüz işsiz geçirdiğimiz saatlerin ve cumartesi gecelerinin vazgeçilmez etkinliği haline dönüşen bu nacizane program bu senenin televizyonculuk adına şüphesiz en büyük fenomeniydi. Sizi bilmiyoruz ama biz kaçırdığımız bölümleri gerek sabah kahvaltı ederken olsun gerek okula giderken otobüste olsun hayatta izlemeden duramıyoruz. Yarışmacıların (bkz. Özlem, Ayşegül, Nur, Ayşenur, Gizem vs.) kendi içlerindeki ateşli kavgaları –#TeamAyşenur– ve jürinin (bkz. Nurella, Ivana ve -Ivana’nın deyişiyle- Ke-mal) bu çok sevdiğimiz yarışmacıları durmaksızın ezmesi hayatımızla birlikte sosyal medyanın da vazgeçilmez yapıtaşlarından biri haline geldi. Günlük hayatımızda bu enstantanelerden çıkan caps’leri de kullanır olduk.

Neyi Değiştirdi?: Günlük hayatımızda yaşadığımız ve yaşamaktan çok da hoşlanmadığımız o garip sessizliklerin, konu tıkanmalarının, muhabbet başlatamamaların çözümü oldu bize. “Abi dün Ayşenur’la Nur’un kavgasını izledin mi ya? Efsaneydi.” demek için koştura koştura arkadaşlarımızın yanına varmaya çalışır olduk. Nur Yerlitaş (bkz. NurellaNuraliçe) sayesinde dilimize “Bak kuş öldü!” diye bir tabir bile girdi. Bu Tarz Benim, hayatımızı bir program insanın hayatını ne kadar çok değiştirebilirse o kadar değiştirdi.

http://www.youtube.com/watch?v=l05rogsOYLo

2015’te Ne Alemde?: Büyük finale gün saydığımız şu günlerde program bitecek diye hüzünlenmeye fırsat bulamadan yapımcıları Bu Tarz Benim‘in ikinci sezonunun startını verdi bile. Bu Tarz Benim 2015’te de bomba gibi ekranlarda olacağa benziyor. Biz de sizin gibi programın her bölümünü Öykü Serter köprüye çıkıp kapanış konuşmasını yaparken fonda çalan müzik eşliğinde kızların kendince dans edişlerini ve Nur Yerlitaş‘ın kendinden geçmesini görene kadar izleyeceğiz.

http://www.youtube.com/watch?v=mEws4Y3MGk4