2014: HOMELAND

*Spoiler içerebilir, aman dikkat!

Neden Değerli?: Oldukça ilgi çekici ve orijinal bir hikayeyi, izleyiciyi yormadan ama heyecanı da hiçbir zaman düşürmeden, çağımızın politik meselelerini de atlamadan, müthiş oyunculuklar ve karakterlerle aktarmayı başardı, son yılların en başarılı dizilerinden biri oldu. Daha ilk 2 sezonuyla 7 Altın Küre’ye aday olup 5’ini kazandı. Sırf Carrie Mathison karakteriyle devleşen ve akıl almaz bir performansa imza atan Claire Danes‘e tanık ettirdiği için bile değerli aslında.

Neyi Değiştirdi?: 3. sezonun finaliyle “Ee, dizi bitmedi mi?” dedirten Homeland, 4. sezonuyla baştan aşağı yeni bir dizi gibi buluştu izleyiciyle. Bizi bu sefer Pakistan’a götüren dizide Carrie ve Quinn karakterleriyle daha içli dışlı olduk, onları çok daha yakından tanıdık. O malum sezon finalinden sonra dizi toparlar mı endişesi yaşıyorduk. İlk birkaç bölümü biraz durgun geçen 4. sezon, sonradan bir açıldı, pir açıldı. Önceki sezonlarda yaşamadığımız kadar heyecan ve gerilime şahit olduk, özellikle de son bölümlerde. Kısacası dizi yepyeni bir hale bürünse de, öncekileri aratmayan müthiş bir sezon yaşattı bize.

2015’te Ne Alemde?: Sezon finaliyle 5. sezonda neler olacağına dair az çok ipucu veren Homeland‘i gelecek sonbahara kadar nasıl bekleyeceğiz bilemiyoruz; fakat yine efsane bir sezon izleyeceğimizden eminiz.