2014: INTERSTELLAR

Neden Değerli?: Kuşkusuz 2014 yılının en çok konuşulan filmlerinden biriydi Interstellar. Vizyona girdiği andan itibaren herkesin dilinde bu film vardı. Arkadaşlar arasında spoiler vermemek için gizli gizli konuşmalar döndü. Konusu Dünya’daki tüm kaynakların hızla tüketilmesi karşısında başka bir gezegen arayışı olan filmin en önemli silahı oldukça etkileyici görsellerle oldu. Yine de film hakkındaki yorumlar oldukça abartılıydı. Şu ana kadar yapılmış en iyi uzay filmi, gelmiş geçmiş en iyi film…

Neyi Değiştirdi?: Filmde relativité (görecelilik) kavramına o kadar çok değinildi ki bu kavramı ilk defa filmde duyan biri, çıktığında görecelilik hakkında her şeyi biliyor olarak salondan ayrılır, şüphemiz yok! Kara delik ve zamansızlık üzerine oldukça etkili sahnelerle gelen Nolan bu kavramlara bakış açılarımızla oynadı hep.

2015’te Ne Alemde?: Christopher Nolan çektiği her film için yıllarını harcadığına göre yakın gelecekte başka bir proje beklememiz çok mantıklı olmaz. Ama biliyoruz ki zamanın bir noktasında yeni, yine, yeniden Nolan filmleri konuşmaya devam edeceğiz.