2014: NICKI MINAJ

Neden Değerli?: Rekabet alanı bu sene baya genişlese de Nicki Minaj şüphesiz bugün kadın rap’in öncülüğünü yapan kişi. Söz konusu rekabeti yaratan da bir bakıma kendisi aslında. Şu ana kadar çıkardığı en kişisel albümü olan çiçeği burnunda The Pinkprint‘te yer alan Want Some More‘da söylediklerini doğrudan alıntılayarak ne demek istediğimizi anlatalım: “Eminem kimin ilk albümünde yer aldı? Kim Kanye’ye ‘bu kız problem’ dedirtti? Kim oyuna katılıp da kendi kulvarını yarattı?” Bütün bu soruların cevabı Nicki Minaj‘a çıkıyor. 2009’da yakaladığı başarı sayesinde uzun zamandır çok da etkin olmayan kadın rap dünyasını ayaklandırdı. Iggy Azalea, Azealia Banks veya Angel Haze gibi isimler Nicki Minaj‘ın yarattığı bu fırsatı değerlendirerek başarıya ulaştılar demek bizce çok da yanlış olmaz. 2014 de Nicki Minaj için oldukça verimli bir yıldı. Anaconda ile coşturdu, Flawless Remix ile son zamanların en iyi işbirliklerinden birine imza attı. Sene içinde konuk olduğu sayısız şarkıdan bahsetmiyoruz bile.

Neyi Değiştirdi?: Kendini ve tarzını değiştirdi nam-ı değer ‘Rap’in Kraliçesi‘. Sene başındaki açıklamalarında peruklardan, renkli kostüm ve makyajlardan kurtulacağını ve poptan uzaklaşarak rap ve hiphop’ın köklerine ineceğini söylemişti Nicki Minaj. Nitekim şubat ayında Young Money albümü için söylediği Lookin Ass‘te bu açıklamalarını pratikte gördük ve mutlu olduk. Anaconda ile bize yeniden bir “Haydaaa!” dedirtse de bu ay çıkardığı son albümü The Pinkprint‘le harika bi rap ve hiphop albümünü bize sunarak sözünde durdu.

2015’te Ne Alemde?: The Pinkprint‘ten çıkacak klipler, albümü destek için çıkılacak turneler şimdiden aklımızda canlanmaya başladı. Nicki Minaj 2015’te de gerek işbirlikleriyle gerek kendi çalışmalarıyla ses getirecektir diye düşünüyoruz. Tek temennimiz ise Beyoncé ile bir Feeling Myself klibi.