2014: TAYLOR SWIFT

Neden Değerli?: Daha 13 yaşında müzik alanında kariyer sahibi olabilmek için ailesini Nashville’e taşınmaya ikna edebilen bir kız, Taylor Swift’ten bahsediyoruz. Her ne kadar country müzik türünden pop dünyasına girişi bir anda gibi dursa da başarısı tepeden inme bir başarı değil.  Sevin ya da nefret edin (haters gone hate, hate, hate, hate), yaptığı işlerle adım adım Time‘a kapak oluşunu bu sene izledik.

Nereden

Neyi Değiştirdi?:  Tamamen pop müziğin dinamikleriyle oluşturduğu 1989 albümü yapımcıları için bir risk unsuru olsa da 3.5 milyonu geçen satış rakamıyla Taylor Swift‘i resmi olarak bir pop yıldızı ilan etti. Amerika’nın eli gitarlı kızı artık büyüdü ve bu sene tam anlamıyla bir pop yıldızı oldu. Bunun yanında Spotify‘dan müziklerini çekerek herhangi bir özel ücret ödemeden şarkılarının dinlenebildiği sitelerle arasına mesafe koyan Taylor Swift, böyle sitelerin ortaya koyduğu müziklerin değerini aşağı çektiğini savundu. Ulaşabilirlik ve müziğe verilen değer tartışmalarının ateşini harladı.

Nereye

2015’te Ne Alemde?: Başarıya ulaşmak için farklı şeyler denemekten çekinmeyen ve her zaman başarılı insanlarla arkadaş olmayı başaran Taylor Swift için 2015’te de başarı sürpriz değil.