2015: KAVGALAR

2015, müzisyenlerin kendi aralarındaki didişmelerinin en az ortaya konulan müzik kadar konuşulduğu bir sene oldu. Her sabah uyanıp daha gözümüzü tam açamamışken Twitter feed’imizde kavgaların çıktığını görür olduk.  Bu kavgaların tarafları da genelde hep aynı kişilerdi, (Nicki Minaj ve Taylor Swift, evet size diyoruz…) bir türlü rahat duramayan insanlar oldu yani. Peki neydi bu kavgalar?

ROUND 1: DRAKE VS MEEK MILL

Her şey Meek Mill‘in yeni albümünü tweet atmayan Drake‘i “ghostwriting” (rap verse’lerini başkasına yazdırmak) ile suçlamasıyla başladı.

Bu tweet’i atılmayan yeni Meek Mill albümü Dreams Worth More Than Money‘de bir de Drake işbirliği vardı. Meek Mill bu garip duruma da şöyle bi açıklama getirdi:

Drake de boş durmadı tabi. Meek Mill’i hedef aldığı gün gibi ortada olan Charged Up‘ı ve Back To Back‘i peş peşe yayınladı. Nicki Minaj‘a da göndermeler yaptığı Back To Back:

Nicki Minaj demişken… Bu durumdan en rahatsız olan kişi olsa gerek. Bir yandan sevgilisi Meek Mill öbür yandan uzun zamandır arkadaşı olan Drake. Drake ve Nicki Minaj’ın aynı plak şirketine (Cash Money) bağlı olduğunu unutmayalım. Nicki ise açıklamalarında bu kavgaya karışmak istemediğini ve bunun ikisi orasında olduğunu söyledi. Tek isteği ise bitmesi.

ROUND 2: NICKI MINAJ VS TAYLOR SWIFT

VMA adaylıkları açıklandığında Nicki Minaj, rekorlar kıran ve popüler kültürün tam ortasına oturduğunu iddia ettiği klibi Anaconda‘nın Yılın Videosu ödülüne aday bile olamamasından yakındı:

Sonra “Aday olabilmek için klipte zayıf kadınlar olması gerekmiş demek ki.” dedi. Taylor Swift de bunun Yılın Videosu adayı olan klibi Bad Blood‘a yönelik olduğunu düşündü ve tabi ki olaya atladı hemen.

Sonra iki taraf arasında şöyle etkileşimler gerçekleşti:

Daha sonra Bad Blood’ın kendisi hakkında yazıldığı iddia edilen Katy Perry de partiye katıldı (bizce oldukça da haklı):

Fakat sonuç olarak özürler dilendi ve barışıldı. Hatta VMA töreninde Nicki Minaj ve Taylor Swift birlikte sahneye bile çıktı.

ROUND 3: NICKI MINAJ VS MILEY CYRUS

Nicki Minaj, VMA töreninde bir kavgayı tatlıya bağlasa da törenin ilerleyen saatlerinde bir başkasını başlattı.  Miley Cyrus, törenden birkaç gün önce New York Times‘a verdiği röportajda Minaj-Swift sürtüşmesine yorum olarak Nicki Minaj‘ı olayı kendi üstüne çektiğini ve bunun çok hoş olmadığını söylemişti. Minaj da ödül töreninde ödülünü aldıktan sonra törenin host’u Miley Cyrus‘a bunun hesabını sordu. Miley Cyrus da cevabını sakınmadı.

İkili arasındaki gerilim çözülmedi. Bildiğimiz kadarıyla hala araları limoni.

ROUND 4: ZAYN MALIK VS CALVIN HARRIS

Bu kavgada da her şey Zayn Malik‘in şu tweet’i retweetlemesiyle başladı.

Zayn’ın, sevgilisi (Taylor Swift) hakkında böyle bir tweet’i retweetlediğini gören Calvin Harris de hemen sevgilisini kollamaya çalıştı:

Calvin Harris’in “bilmediğin işe bulaşma” tweet’inden sonra işler daha da kızıştı ve Zayn Malik’in Calvin Harris’e “dickhead” demesi ve Calvin Harris’in kavgadan uzaklaşmasıyla bu kavga da son buldu.

ROUND 5: AZEALIA BANKS VS WILLAM BELLI

Twitter kavgası denince bu listede Azealia Banks‘in olmamasını beklemiyordunuz umarız? Bu kavga da Azealia Banks’in bir havayolu şirketi görevlisine “faggot” (ibne) dediği bir videonun gün yüzüne çıkmasıyla alev aldı:

Videoyu gören Willam (en ünlü draq queen’lerden biri) şu tweet’i atınca işler kızıştı:

Azealia Banks de TABİ Kİ cevap vermekten geri kalmaz:

İşin içine Willam hayranları da karışınca ortaya geniş çaplı bir Twitter kavgası çıktı. (buna artık Azealia Banks Effect diyebiliriz sanırım?) Burada Azealia Banks’in de haklı tarafları yok değil.

ROUND 6: MELANIE MARTINEZ VS HALSEY

Alternatif popun yükselen isimlerinden ikisi arasında geçen bu sürtüşme kavgadan çok birbirlerine mention’sız laf çakma şeklinde. Olayı büyüten ise tabi ki obsesif hayranlar.

Bilginize: bu tweetler 19 dakika arayla atılıyor.

ROUND 7: KHLOE KARDASHIAN VS AMBER ROSE

Kanye West‘in Kim Kardashian ile evlenmeden önceki sevgilisi Amber Rose, bir röportajında Tyga‘nın (Amber Rose’un yakın arkadaşı Blac Chyna‘nın eski kocası, çocuğunun babası) 17 yaşındaki Kylie Jenner‘la bir ilişki yaşadığı için utanması gerektiğini söyledi. Sonrasında ise Khloe Kardashian‘ın olaya dahil olmasıyla yine bir Twitter kavgasına tanık oluyoruz.

BONUS ROUND: IGGY AZALEA VS PAPA JOHN’S PIZZA

Iggy Azalea‘nın bir Papa John’s Pizza kuryesinin rapçinin numarasını ailesine vermesiyle Iggy Azalea’nın Papa John’s Pizza’nın Twitter hesabıyla girdiği tek taraflı diyalog. Oldukça komik.

Umarız 2016 da 2015 gibi bol kavgalı ve dramalı geçer. Buradan oturup izlemek çok zevkli çünkü.