2015: KENDRICK LAMAR

Neden Değerli?: Öncesi de olmasına rağmen hayatımıza asıl girişi 2012’de yayınladığı good kid, m.A.A.d city ile yapan Kendrick Lamar, doğru zamanda doğru yerde olmasıyla herkesin evine girdi. Dolayısıyla Grammy ödülleri için adaylıklarının sayısı çoktu, yılın “en”leri listelerinde de yerini tez elden aldı çünkü bugüne kadar 5 üzerinden 5 işlere imza attı. Şaşırtandan normal karşılanana kadar sayısız işbirliği,  turneler ve dahası derken 2015’e To Pimp A Butterfly’ı evlere bomba olarak bıraktı.

Neyi Değiştirdi?: Önce alternatif bir isimken kaliteli işleri ile mainstreamdeki (burası zaten tartışılan bir mevzu) yerini aldı ancak bizce alternatif duruşundan da ödün vermedi (-ve burası-). Rap’e ilgisi olmayanlara bile senenin en iyi albümü To Pimp A Butterfly dedirtti. Irk, kimlik ve mücadelelerini dile getirdiği meselelerini tereddütsüzce To Pimp a Butterfly’a yansıttı ve yaşadıklarının, fikirlerinin müziğiyle konuşabilirliğini gösterdi.

2016’da Ne Alemde?: Yıl sonuna doğru boş durmaz yine yeni bir single bırakır diye düşünüyoruz. Tur haberleri de pek muhtemel. Haritasına İstanbul’u ekleyeceği günlerin hayali de 2016 gündeminin içinde olacak.