2015: THE WEEKND

Neden Değerli?: 2010 yılının son demlerinde ilk şarkısını Youtube’a The Weeknd ismiyle yükleyen Abel Makkonen Tesfaye o zamandan beri yavaş yavaş da olsa “Ben geliyorum.” diyordu. Yine de listelerin tepelerine, 2013 yılında yayınladığı ilk albüm Kiss Land’in peşine bu sene yayınladığı Beauty Behind The Madness‘le ulaştı. Özellikle de Bilboard’ın R&B listesinin tepesinde 3 şarkısıyla kendine yer edindi. The Weeknd’in bu topraklara yansımasında bir şey daha vardı ki Often şarkısında kullandığı Nükhet Duru sample’ı. “Arkadan Türkçe bir şeyler duyuyorum.” cümlesi bu sene bol bol The Weeknd konuşturdu.

Neyi Değiştirdi?: Öncelikle o garip rastalı saçlarını bütün dünyaya kabul ettirdi. Daha da önemlisi Sex, Drugs, Rock’n Roll algısını Sex, Drugs, R&B‘ye dönüştürdü. 2015 yılında Rockstarların yerini R&B starlarının aldığını ortaya çıkardı.

2016’da Ne Alemde?: Şimdiden bir çok ünlü festivalde liste başı olarak sahne aldığını düşünürsek 2016 yılı The Weeknd için sönük geçmeyecektir. Aklımızdaki soru ise ara ara içinden çıkan Michael Jackson‘la da acaba ilerde o kanatta da büyük oynar mı?