2017: TAYLOR SWIFT

Neden Değerli? İstesek de istemesek de burada kendisinden biraz bile bahsetmemize gerek kalmayacak kadar geniş bir kitle olarak kendisini tanımak ve hayatımızdaki varlığını kabullenmek zorunda kaldığımız için benzersiz; bununla birlikte 1984 gibi ödüllere, rekorlara doymayan, birçok başarıya imza atmış bir pop albümünün ardından neredeyse onu sollayacak bir albüm olan “reputation”ı yapabildiği için çok değerli.

Neyi Değiştirdi? Neredeyse her yıl kendisinden bolca bahsettik, özellikle iki senede bir Christmas’a doğru yayınladığı albümlerinin de etkisiyle yıl sonlarında, ta ki geçtiğimiz seneye kadar. Kimye ikilisiyle yaşadığı tatsızlıklar sonrası kameralardan ekstra dikkatli bir şekilde kaçmasıyla uzunca bir süre TS detoksu yapmıştık. Bu süreç boyunca bolca da hater kazanmıştı ve yılan emojisiyle Taylor Swift ismi bütünleşmişti. Artık bu kadar kötü bir “reputation”ı düzeltemez, acaba ne yapacak diye merakla beklerken “reputation” ile geri döndü. Gerçekten bu imajı düzeltmedi de, “kötü kız” olarak anılmaya karşı koymaktansa kabullenmeyi tercih etti ve olabilecek en “Taylor Swift” biçimde sıyrılmayı başardı bu işin de içinden. Tabii ki “shade” kraliçesi olarak bu konsepte yeni bir boyut getirip albümle birlikte çıkardığı kitapçık ile herkese laf sokmayı ihmal etmedi. Bununla kalmayıp albüm tanıtımı için UPS ile anlaşıp kargo araçları aracılığıyla yüzünün bütün Amerika tarafından görüldüğünden emin oldu. 1984’te olduğu gibi haftalarca ilk sıralardan inmeyen inanılmaz hitler çıkaramamış olsa da şu ana kadarki en cohesive albümü “reputation”la hater’larının bile saygısını kazandı.

2018’de Ne Alemde? Turne ile önümüzdeki aylarda çokça meşgul olacak gibi görünüyor. Ama artık başarısız bir iş yapmak için fazla büyük bir isim haline geldiği için kesinlikle “reputation” ile ilgili daha da fazla planı olduğunu düşünüyor ve merakla bekliyoruz. Kişisel bir tahmin olarak da ben gardırop seçimlerinin ani ve büyük değişimi sebebiyle hamile olduğunu düşünmeye başladım, yakında haberlerini duyarız…