Dün gece İKSV Salon’un açılış partisindeydik. Gördük ki Salon dersine iyi çalışmış. Yeni sezonda radarımıza takılmış yabancı isimleri ve beğenerek dinlediğimiz yerli isimleri burada canlı canlı izleyeceğiz.

Future Island (10 Ekim) : Seasons (Waitings On You) şarkısıyla bir üst seviyeye geçen Future Island’ı bu kadar samimi bir ortamda dinleme şansı bir daha olmayabilir.

Kiasmos (6 Aralık) : Ólafur Arnalds ve Janus Rasmussen’inin müziğin elektroniğine yolculuk yaptıkları birliktelik Kiasmos, ilk albümlerinin hemen sonrası buraya uğruyor.

Suuns (11 Ekim) : NME ve Pitchfork tarafından 2011’İn en iyi grubu seçilen Suuns, 2013’de yayınladıkları Images du Futur isimli albümleri ile dans pistlerinin aranan isimlerinden oldular. Progresif rock’a yakın duruşu bulunan grubu kanlı canlı görmeye az kaldı.

Balmorhea / Tom Adams (19-20 Kasım) : Minimum müzik, maksimum duygu felsefesiyle yaptıkları müzikleriyle bol alkış toplayan Balmorhea Salon’a konuk. Ön grup olarak da Tom Adams atanıyor.

East India Youth (13 Aralık) : Britanya’nı genç yeteneklerinden atfedilen William Doyle‘nin tek kişilik dev projesi ilk albümüyle büyük beğeni toplamıştı. Endüstriyel tonlara yakışan ve umut kaynağı sesiyle burada.

Submotion Orchestra (28-29 Kasım) : 7 kişilik büyük ekip Submotion Orchestra, elektronik ritimlerle cazı bir araya getirerek icra ettikleri müzikleriyle çoğumuzun kulaklarına takılmışken iki gün üst üste Salon’da sahne alacaklarını bilmek güzel bir haber.

Owen Pallet / The Away Days (19 Aralık) : Klasik gitar ritimlerine korkusuzca ekledikleri başka başka seslerle ve enstrümanla Domino Records’un dikkatini çeken ve bu sene içerisinde bir albüm yayınlayan Owen Pallet, Salon’a misafir. Öncesinde ise İstanbul’un çok sevilen çocukları The Away Days sahnede.

The Boxer Rebellion / Sapan (5 Kasım) : Hülyalı gitar tonları yanında hiç sevimli olma çabasına girmeyen davul ritimleri birleşim The Boxer Rebellion, Salon yolcusu. Öncesinde sevdiğimiz insanlar Sapan sahnede.

Marissa Nadler (16 Ekim) : Dream folk prensesi Marissa Nadler, her albümde adından söz ettirdi. Ödüller ve övgülere doymak bilmeyen Nadler, 16 Ekim’de Salon’u büyülemeye geliyor.

Gaye Su Akyol / Bubituzak (7 Kasım) : Develerle Yaşıyorum ile hemen her yerde olan Gaye Su Akyol, Salon sahnesini devralıyor. Öncesinde ise sahneni sahibi Bubituzak.

GoGo Penguin (5 Aralık) : İngiltere’nin genç caz ustaları, günümüz popuna da yaklaşan ritimleriyle Salon’da.

Emilie Simon (8 Kasım) : Utangaç ve sakin sesiyle tanıdığımız Emilie Simon, son albümünde çok farklı bir tarz ile karşımıza çıkmıştı. Salon İKSV konserinde sevenlerini hangi tarzıyla karşılayacak, merakla bekliyoruz.

Red Snapper (17 Ekim) : Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon sahnesini ziyaret edecek olan grup Red Snapper, çeşitli janralardan beslendiği elektronik alt yapılı müziğini 17 Ekim’de İstanbul’da.

İncesaz (24-25 Ekim) : 97’den bu yana Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz parçalarını çağdaş tınılarla yorumlayan; Türk Müziği’nin günümüzdeki temsilcisi haline gelen İncesaz, Salon İKSV’nin listesinde görmekten mutluluk duyduğumuz yerli gruplardan.