2014: CHET FAKER

Neden Değerli?:  Yaşını çok da almamış Avustralyalı elektronik sanatçısı Chet Faker, 2012 yılında yaptığı EP –Thinking in Textures– ile milyonları kendine sevdirmeyi başarınca gözler üzerine çevrildi. 2013’ten itibaren aldığı ödüllerin sayısını bilmiyoruz ama isimlerinden birkaçı ne kadar mühim ödüller olduğunu anlatacak sizlere; Rolling Stones 2012 en iyi çıkış yapan bağımsız sanatçı, Avustralya Bağımsız Kayıt Ödülleri ve 2014 yılında çıkardığı Built on Glass ile Avustralya ARIA Charts’da 1 numara olmak.

Neyi Değiştirdi?: Kendisini ülkemizde ‘caz festivali’ kapsamında dinlesek de Chet Faker müziğini bir kalıba sığdırmak zor. Chet Baker, Faker’ın esin kaynağı, ilham aldığı müzisyen ama yine de kendisi ne tam olarak caz yapıyor, ne elektronik, ne de soul yapıyor; yaptığı müziğe Chet Faker tarzı dedirtiyor! Bunun yanında kendisinin müziğini bir mekana da sığdırmak zor. Önce Babylon diye açıklanan Türkiye konseri büyük istekler sonrası Volkswagen Arena‘ya alındı. Arena bile doldu,taştı. Öncesinde ve sonrasında da bir çok muhabbete meze oldu. Buralarda bu kadar konuşulmasına rağmen oldukça da mütevazi bir sanatçı. Turne için Türkiye’ye geleceğini duyduğumuzda yaptığımız küçük çaplı incelemeden anladık ki hiçbir ülkeye gitmekten çekinmiyor, sadece müziğini yapabilmek için geziyor.

2015’te Ne Alemde?: 2012’den bu yana, bu kadar az zamanda, böyle bir üne ulaşan bir sanatçı duruyor karşımızda. Built on Glass‘ın bu seneki patlamasını düşünürsek, 2015’te bizi heyecanlandıracak şeyler bekliyordur diye tahmin ediyoruz. Hepimize keyifli beklemeler ve dinlemeler!