2014: POPO

Neden Değerli?: 2014’ün en büyük sansasyonlarından biri de su götürmez bi şekilde “popo“ydu. Hepimizde default olarak bulunan bu nacizane organın bu kadar büyük mesajlar taşıyıp bu kadar büyük olaylar yaratabileceğini biz de tahmin etmemiştik. Kimisi “feminizm” kimisi ise “bir kendini ifade etme biçimi” kalıbı içinde “popo”yu bu sene hayatımıza soktu ve akıllarımıza bir daha silinmeyecek bir şekilde kazıdı. Bu sene “popo“ya doymadığını iddia edecek bir insan olabileceğini sanmıyoruz açıkçası. “Popo”nun en yoğun hissedildiği kliplerin ise 2000’lerin “popo”su JLo (bkz. Jennifer Lopez poposu) ile “popo”nun Avustralya şubesi olan işbirlikçisi Iggy Azalea ve son birkaç yıldır “popo“suyla adından söz ettiren Nicki Minaj‘dan gelmesi sizi şaşırtmadığı kadar bizi de şaşırtmadı. Anaconda ve booty sözcüklerini günlük lugatımıza soktukları için onlara büyük bir teşekkürü borç biliyoruz. “Popo”nun hakim olduğu tek alan müzik piyasası da değildi. Geçtiğimiz ay Kim Kardashian‘ın PAPER dergisine verdiği çırılçıplak pozlar sosyal medyada olduğu gibi mainstream medyada da büyük olay yarattı. Katıldığı bir programda hamileyken aynaya bakıp kardeşlerine “Vücudum eski haline döndüğünde çıplak olarak bir çekim yaptıracağım.” dediğini ve bu çekimin kendini daha iyi hissetmek için yaptığı bir sanat projesi olduğunu söylemiş sevgili Kim Kardashian.

Neyi Değiştirdi?: “Çubuk figürlü silikon bir Barbie bebek olmayacağım.” demiş çok da ünlü olmayan bir düşünür All About That Bass adlı eserinde. Güzelliğin ve seksapalitenin zayıflıkta veya incelikte değil de etine dolgunlukta ve kıvrımlarda olduğunu söyledi bize “popo” bu sene. Söyledikleri etkili olmuş olacak ki etrafta gördüğümüz ve duyduğumuz kadarıyla herkes “squat“lara başlamış bile. Baktığımız bütün açılardan “one hit wonder” olmaya mahkum gibi gözüken Meghan Trainor‘ın All About That Bass‘te sarf ettiği “Popoyu geri getiriyorum.” kelimelerinin gerçekten de hayatımıza yansımasına sizler gibi biz de hayretle şahit olduk. Hatta iş öyle bir raddeye geldi ki insanlar zayıf ve “booty” yoksunu insanları aşağılamaya başladı. Tıpkı Diplo‘nun Taylor Swift‘e yaptığı gibi.

2015’te Ne Alemde?: Bu seneyi daha fazla “popo” görmeden bitiririz sanıyorduk fakat Beyoncé bizimle aynı fikirde değil. Beyoncé‘nin sandalyede ters oturup hareketsiz bir şekilde yaparak “twerk“e yeni bir anlam kattığı çok eğlenceli klibi “7/11“, “popo“nun 2015’te de sıkça bizimle beraber olacağının sinyallerini verdi. Ne demişler? “Fazla popodan zarar gelmez.