2015: TAME IMPALA

Neden değerli?: Adlarını duyduğumuz günden bugüne yaptıkları işlerin etkisi altında kaldığımız, sevdiğimiz, konuştuğumuz Tame Impala‘nın ilk EP’sini yayınlamasının üzerinden sekiz yıl geçti. Bu sekiz yıl içerisinde grubun yaptığı müzik ve dinleyici kitlesi gitgide büyüdü. Bizler 2015 yılına kadar Half Full Glass of Wine, Feels Like We Only Go Backwards, Elephant gibi başyapıtları severek dinlerken bu yıl, Tame Impala Currents albümüyle kategorize edilemeyecek bir müzik topluluğu olduklarını gösterdi. Artık gözümüzde sevilerek dinlenen bir grup olmaktan çıkarak, müzikal bir bağımlılığa dönüştü.

Neyi Değiştirdi?: Öncelikli olarak Tame Impala, ürettikleri müziği hatta bir bakıma kendini değiştirdi. Currents albümündeki tüm şarkıları defalarca dinledik ve çoğunun farklı albümlerde hit olabilecek parçalar olduğunu düşündük. Let It Happen, neredeyse tüm müzik otoritelerince 2015 yılının en iyi şarkılarından biri olarak gösterildi ve yıl sonunda Tame Impala’nın dinleyici kitlesi çokça artmış oldu. Ayrıca Let It Happen, ‘Cause I’m A Man ve The Less I Know The Better şarkılarına çekilen “gerçeküstü” video klipler de beğenimizi topladı.

2016’da Ne Alemde?: 2016’da Tame Impala’dan yeni şarkı ya da albüm çalışması beklemiyoruz fakat Kevin Parker’ın sevdiği şarkıları tekrar yorumlamaya meylini bildiğimizden belki 1-2 şarkı coverı bekleyebiliriz. Ayrıca konserlerine devam eden grubun Eminem, Florence + The Machine, Jack Ü, Mumford & Sons, Snoop Dogg ve Die Antwoord gibi isimlerle birlikte Lollapalooza Arjantin‘de olacağını biliyoruz.