2015: NARCOS

Neden Değerli?: Çoğu dizi takipçisinin Breaking Bad sonrası yaşadığı boşluğu doldurmak için başladığı fakat olayların gerçeklikte örtüşmesiyle ve seyirciyi konuya kısa zamanda bağlayabilmesiyle diğer dizilerden ayrılan Narcos, bu yılın en çok konuşulan dizilerinden biri oldu. Pablo Escobar ve DEA ajanı Steve Murphy perspektifinden bir dönemin portresini çizen Netflix yapımı proje aynı zamanda politik durumlara, toplum analizine ve kişisel hırslara da yoğunlaşıyor. İlk sezonunda iki Golden Globe adaylığı bulunan Narcos, başarılı oyuncu seçimleri ve jenerik müziğiyle de göz dolduruyor.

Neyi değiştirdi?: Breaking Bad, Goodfellas, Blow ve belki -özellikle ikinci sezonu için- Fargo gibi yapımlarla bazı benzerlikler kurabileceğimiz Narcos, “iyi” ve “kötü”nün savaşını anlatırken bizi açık bir şekilde kötüye sempati duymaya davet ediyor. Buram buram “burası Türkiye” algısıyla yaşadığımızdan normalleştirdiğimiz bazı durumlara alışkanlığımızı sorgulatıyor ve bugün bile Kolombiya dendiğinde akla ilk gelen şeylerden birinin uyuşturucu olmasının sebebini açıklıyor. Çoğu dönem olayının anlatılışını televizyon ya da sinema senaryosu haline getirirken yapılan oynamalarsa Narcos’ta oldukça az.

https://www.youtube.com/watch?v=N884JHq2wHQ

2016’da Ne Alemde?: Netflix, dizinin ikinci sezonunun ne zaman ekranlarda olacağını belirtmese de 2016 yazının sonunda ya da sonbahar aylarınca yayınlanması bekleniyor.