2020: SABIRSIZLIKLA BEKLEDİĞİMİZ ALBÜMLER

Bir müzik blog’u klasiği olarak 2020’de beklediğimiz albümleri paylaşmasak olmazdı. 2020 planlarımızın daha başlamadan olduğu yere çöktüğü şu günlerde hayata tutunabilmek amacıyla en büyük motivasyonumuz ufukta görünen yeni albümler oldu. Senelerdir yolunu dört gözle beklediklerimizi, haberlerini aldığımız ancak henüz bir yayın tarihi olmayanları ve keşke bu sene dönse dediklerimizi 20 albümlük bir listede toparladık. Sizin 2020’de sabırsızlıkla beklediğiniz albümler hangileri?

20. Khruangbin & Leon Bridges: Texas Sun (7 Şubat)

Ülkemizin her konseri tam çeken gruplarından Khruangbin ve modern soul müziğin önde gelen isimlerinden Leon Bridges 4 şarkılık bir EP’de güçlerini birleştiriyor. Albüm ile aynı adlı şarkılarını görücüye çıkardıklarından beri bu senenin ilk beklenenlerinin arasına girdiler bile. Memleketleri Teksas’tan yapacakları anlık yayın için şubat ayını bekleyin.

19. Caribou: Suddenly (28 Şubat)

Dans müziğin önde gelen isimlerinden Caribou (Dan Snaith) diskografisindeki her albüm ile çıtayı daha da bir yukarı çıkması ile biliniyor. Yeni albümü sabırsızlıkla bekliyoruz.

18. The Big Moon: Walking Like We Do (10 Ocak)

2017’de Paris’te Foxygen izlemeye gittiğimde henüz daha yeni bir isim olarak The Big Moon açılışını yapmıştı. Performansları ile ana grubu sollamalarını ve ilk albümleri ile Mercury Prize adaylığına layık görülmelerini düşünürsek kendilerinden bir ikinci albüm sendromu beklemiyoruz. Her ne kadar albüm şu anda yayımlanmış olsa da yine de yıl içinde en çok beklediğimiz albümlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hatta şimdiden bir favori şarkımız bile var.

17. Iceage

Geçtiğimiz sene ülkemizdeki en gürültülü ve havalı performansı sergileyen Iceage, bu sene yeni bir albüm ile geri dönüyor. Modern zamanın post-punk dahileri olarak yeni albümde bizi nelerin beklediğini bilmemekle birlikte söz konusu Iceage olunca ister istemez heyecanlanıyoruz.

16. TORRES: Silver Tongue (31 Ocak)

4AD ile yaşadığı tatsız olaydan sonra Merge Records etiketi ile Mackenzie Scott geri dönüyor. Harika işler icra etmesine rağmen ilk çıkışında yakaladığı momentumu kaybetmesi bizi şaşırtsa da Silver Tongue’dan gelen ilk sesler güzel bir albüm vaadediyor.

15. Bombay Bicycle Club: Everything Else Has Gone Wrong (17 Ocak)

3 senelik bir aradan sonra Bombay Bicycle Club geri dönüyor. Açıkçası şimdi düşününce son albümden beri en az 5 sene geçmiş gibi hissettiriyor.

14. Best Coast: Always Tomorrow

Çok özledik, gözlerimiz yollarda. Kaliforniya’nın bağrından kopup gelen sıcacık melodileri bir kenara bırakıp synth dünyasına dalış yaptıklarını duyduk. İlk izlenimimiz bizi hayal kırıklığına uğratsa da albümün geri kalanını bir an önce duymak istiyoruz.

13. Frank Ocean

Bir röportajına göre yeni albüm “Detroit, Chicago, tekno, house, Fransız elektronik” ilhamlı olacakmış. Hadi bakalım!

12. Jarvis Cocker

Geçtiğimiz sene yeni bir şarkı ile yüreğimizi ağzımıza getirmişti. Geri dönüşü henüz bir söylentiden ibaret olsa da umut etmeye devam ediyoruz.

11. Matt Berninger: Serpentine Prison

Indie müziğin en sevilen esas adamlarından olup solo işlere (EL VY sayılmaz grup olduğundan) hiç girişmemiş bir kişilik olarak beklentimiz çok büyük.

10. Fiona Apple

Kendisi 2020 başlarında demişti, henüz bir haber yok. Fiona Apple’ın yeni bir albüm ile ne zaman döneceği her zaman bir muamma. Tahminleri alalım?

9. Rihanna

Her ne kadar yan işlerinin de bir hayranı olsak da Rihanna’nın da artık yeni bir albüm ile dönüş yapmasının vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Reggae ilhamlı albümünün şimdiden Alaçatı beach’lerinde ya da Metro FM’de sık sık dönüşünü hayal edebiliyoruz.

8. Lana Del Rey

Evet, LDR geçtiğimiz senenin açık ara en iyi albümünü yayımlamış olabilir, ama dahası da var. “White Hot Forever” bu sene bir zamanlar yayımlanacak.

7. Angel Olsen

“Angel Olsen da nereden çıktı?” dediğinizi duyar gibiyim. Geçtiğimiz senenin incisi “All Mirrors” ın solo ve sadece gitar eşlikli bir versiyonunu duymak istemez miydiniz? Biz çoktan hazırız.

6. The Cure

Her sene biraz daha ertelenen bir albüm olarak şansımızın 2020’de döneceğini düşünüyoruz. Üstelik Robert Smith’in dediğine göre hali hazırda bir değil, tam üç albüm var.

5. Sky Ferreıra

İlk albümünün yayımlanmasından beri bir ömür geçmiş gibi hissettiriyor. Sky Ferreira da bizi hep beklemede tutanlardan. Geçen sene yayımladığı şarkı ile 2020’nin “o” sene olduğunu düşünüyoruz.

4. The Strokes

Spekülasyondan daha fazlası, geri dönüyorlar. Hakettiği değeri bir türlü göremeyen albümler koleksiyonlarına bir tane daha ekleyecekler mi?

3. HAIM

Yeni şarkılar konuşsun diyerek hepsini birden aşağıya bırakıyorum.

2. Grimes: Miss Anthropocene (21 Şubat)

Senelerdir usanmadan sorduğumuz “Art Angels’ın dahiliğini aşabilecek bir albüm ortaya koyabilecek mi?” sorusunun cevabına önümüzdeki ay kavuşuyor olacağız.

1. Tame Impala: The Slow Rush (14 Şubat)

Indie müziğin popüler gruplarının çöküşünün paralelinde Tame Impala’nın muhteşem yükselişine tanıklık ettik. Bu senenin en çok beklenen albümü diyebilir miyiz? Üstelik Sevgililer Günü’nde? Daha ne isteyebiliriz ki?