Hızlı güncelleme, aforizmalar, retweetler

İstediğiniz bilgiyi, istediğiniz kaynaktan almak, dolayısıyla beslenmenizi filtrelemek ve micro-blogging dedikleri, bir bakıma ”uzun lafın kısası”, Türkiye’de bu yıla damgasını vurdu.

Neden Değerli?: Büyük fikirlerin ve işe yarayan farkındalıkların uzun süreli beslenmelerin eseri olduğunu daha geniş kitlelere gösterdiği için. Hareket yaratabilmenin, en azından kağıt üzerinde, nasıl dinamiklerden beslendiğinden kullanıcıları haberdar ettiği için.

Neyi Değiştirdi?: Edebiyatı. Halkla ilişkileri. Kendini ifade etme biçimini. Önemli olduğunu düşündüğümüz bilginin içeriğini. Paylaşma sıklığını. Ego büyüklüklerini. Günlük iletişimi. ”Teşhircilik”in tanımını. Kısmen de olsa espri anlayışımızı.

2011’de Nerede?: Micro-blogging deneni bir ihtiyaç olarak tanımlamak dahiceydi ancak mevzunun orada kalmaması gerekiyor; müjde: mevzu orada kalmayacak gibi. Twitter’ın bilgi paylaşımında konumlandığı yer yalnızca özdeyişler, ”politically incorrect” şakalar ya da kişisel bilginin teşhiri olmayacak ve muhtemelen bunu birlikte deneyimleyeceğiz.