Aleladeliğin seksiliği


Neden Değerli: Gözlemden değil itiraftan gelen komedi daha derinde yer ettiği için. Yakın gelecekte George Carlin‘in eksikliğini kapatacağından emin olduğumuz için. Başımıza sıradanlık ve hayal kırıklığından daha kötü şeyler gelebileceği için.

Neyi Değiştirdi: Kendisi yazıp, yönetip, editlediği Louie ile televizyon komedinde alışılmış beklentileri büktü. Kısa hikaye türünü televizyon formatına taşıdı desek fazla ciddi edebiyat havası taşıyan bir yorum olabilir, ama Dokuz Öykü‘yü okumakla Louie’nin ikinci sezonunu izlemek arasında, verdikleri keyif bakımından pek fark yok. Simsarları aradan çıkarıp, izleyicisine direkt ulaştırdığı stand-up gösterisi ile sebep olduğu Radiohead – In Rainbows çağrışımları ise, kendisine olan hayranlığımızı yükseltecek yeni seviyeler aramamıza sebep oluyor.

2012’de Ne Alemde: Her şeyi aynı anda hep birlikte keşfettiğimiz, her şeyi aynı anda keşfettiğimizi fark eder etmez hep birlikte canımızın sıkıldığı bir popüler kültür piyasasında Louis C.K.’den tek beklentimiz, şimdiye kadar ne yaptıysa aynısını yapmaya devam etmesi olabilir. Woody Allen gibi bir marka olmasını sağlayacak mainstream cazibesine sahip olmaması eminiz ki kendisinin de canını sıkmıyordur.