Hayat: Kristal Kadar Parlak, Kristal Kadar Narin

Orta yaş krizini uzunca bir süre görmezden gelmeye çalışan bir lise öğretmeninin, kendi iradesiyle oyunun kurallarını değiştirmesi daha önceden de milyonları ekran başına sabitleyebilecek bir durumdu. Kısmet bu yıla.

Ailesini bir arada tutma çabaları, para ve akciğer kanseri gibi hatırı sayılır belirleyiciler eşliğinde hayattan beklentilerini minimize etmiş bir dahinin önceliklerinin, hayata bakış açısının ve kontrol anlayışının değişimini seyretmek harika.

Breaking Bad, kalbinizi kırarken sizi sinirden haykırma noktasına getirebilecek bir iş. Son sezonuyla işe dahil olan sarkastik tavır da cabası.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-0gpBTMOh-k?fs=1]

Neden Değerli? : ”Doğru”nun koşullara göre farklılık gösterebileceğini bize tekrar gösterdiği için. Geçerli sebeplerle etiği çiğnemenin ve risk almanın, çırpınmaya ilaç olabileceğini hatırlattığı için.

Neyi Değiştirdi? : Koşullar değişince beliren ihtimallerin hemen hemen hepsini görmüş olduğumuz algısını. Ölümünü bekleyen ve arzu etmediği koşullarda sıkışmış bir lise hocasının ailesini kurtarma motivasyonuyla çıktığı yolculuğun, daha fazlasını istemek ve intikam almak civarında sabitlenebileceğini tahmin etmiyorduk.

2011’de Nerede? : Bizlere bahşettiği yoğun empati duygusu eşliğinde, beklentilerimizin odak noktasında.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pLMF7p8hO7A?fs=1]