Yeezy taught us
 

Neden Değerli?: Jay-Z‘nin The Blueprint albümündeki işleriyle tanınan Kanye West, ilk albümünü çıkardığında çoktan konuşulmaya başlamıştı bile. 2000’ler boyunca dur durak bilmeyen ve hepsi birbirinden efsane albümler çıkaran bu adam, egosuyla ve dobralığıyla Amerika’nın hem en sevilen hem de en nefret edilen adamı olmayı başarmıştı. Yıllar geçse de ne uyuz kişiliğinden ne de müzisyenliğinden bir şey kaybetti. Son solo albümü My Beautiful Dark Twisted Fantasy ile sınırları iyice zorlayan, adeta kendini aşan ve müzik tarihinin en iyi albümlerinden birine imza atan Kanye‘nin yeni albümü için heyecanlanmamız için elimizde yeterince sebep vardı.
.
.
Neyi Değiştirdi?: Yeezus, tanıtım döneminden çıkışına, tarzından kliplerine kadar inanılmaz farklı bir albümdü. Çıkış tarihine kadar albümle ilgili çoğu detay belirsizdi, bu da mainstream bir albüm için oldukça alışılmadık bir durumdu. New Slaves‘in projeksiyonlarla dünyanın çeşitli yerlerindeki binalara yansıtılarak tanıtılması, resmi bir single’ın olmaması, oldukça kısıtlı bir zamanda kaydedilmesi, tracklist’in ve albümde kimlerin yer aldığının çıkışına dek kesin olarak bilinememesi albümü oldukça ayrı kılmıştı. “Çıkış tarihi kesin ertelenir” diyorduk ki Yeezus birden kucağımıza düşüverdi. Daft Punk‘tan tutun da Rick Rubin, Frank Ocean, Gesaffelstein, Justin Vernon ve Chief Keef gibi birbirinden alakasız müzisyenleri tek çatı altında buluşturan Yeezus, minimal, karanlık ve industrial etkisi bariz sound’ıyla hepimizi etkisi altına alan bir acayip albümdü. Turnesiyle de, röportajlarıyla da, klipleriyle de tüm yıl boyunca konuşuldu ve yıl sonu listelerinde hak ettiği biçimde en üst sıralarda kendine yer edindi.
.
.
2014’te Ne Alemde?: Her yıl olduğu gibi 2014’te de Kanye konuşmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Yakın zaman önce Blood on the Leaves‘in albümün 3. single’ı olacağı açıklandı. Kim Kardashian ile olan ilişkisi ve tasarımları sebebiyle magazin basınının zaten gözdelerinden biri Kanye. Ayrıca 2014’te bir albüm daha çıkarmak istediği, prodüktörlerinin Q-Tip ve Rick Rubin olduğu da biliniyor. Jay-Z ile ortak albümleri Watch the Throne‘un devam haberini de her an alabiliriz.
.
.