2014: GAYE SU AKYOL

Neden Değerli?: 2014 Develerle Yaşıyorum isimli ilk solo albümü sayesinde Gaye Su Akyol‘un yılı oldu. Öncesinde Mai, Toz ve Toz ve Seni Görmem İmkansız‘da gördüğümüz Gaye Su, karşı yakadan çıkıp adını bir anda yurdun dört bir yanına duyurdu. Halihazırda bir de resim sergisi bulunan on parmağında on marifet hanım kişi, verdiği bir röportajda hayal gücüne ne kadar önem verdiğini, rüyaların en anlamlı şeylerden biri olduğunu anlatıyor ve “Bu neyin kafası?” diye soracak olanların soru işaretlerini ağzılarına tıkıyor.

Neyi Değiştirdi?: Türk sanat müziğiyle rock’ı birbirine çarpıştırdı, kulağımızı nağmelere alıştırdı, gitarı rakının yanına meze yaptırdı. Pink Floyd’un Dediği Gibi ile ardı arkası kesilmeyen çeviri şakalarını, Biliyorum ile derdi tasayı günlük hayatın vazgeçilmezi yaptı.

2015’te Ne Alemde?: Böyle bir ün yapmışken kendisinin 2015’te de aynı yoldan ilerleyeceğini düşünüyoruz. Yeni bir albüm beklemek şu noktada çok gerçekçi değil ama görsel becerilerini müziğiyle birleştirdiği küçük projeler isteyebiliriz belki?