2014: LORDE

Neden Değerli ?: 17 yaşında Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya yerleşmek, 2 Grammy ödülü kazanmak (yılın şarkısı, en iyi pop solo performansı) herkese nasip olmuyor. Yeni Zelanda gençlerinden Lorde, 2013 ün son aylarında kazandığı bu başarılarla beklentimizi yükseklere çıkardı . (Tanışın: Lorde) Haliyle, 2014 yılına da meraklarla girdik. Lorde, hızla yükselen müzik kariyerine 2014’te Yellow Flicker Beat ile kaldığı yerden devam etti. Beklediğimiz performanstı, beklediğimiz güzellik oldu (beklenti: ✔).

Neleri Değiştirdi ?: Lorde’nin seksi kliplerini heyecanla konuştuğunuz oldu mu hiç ? Biz konuşmadık, çünkü görmedik. Son zamanlarda şarkıların popülerliğini arttırmak için sıkça başvurulan, hatta bazen müziğin önüne geçen bu ögeye, Lorde oldukça uzak. (Kendisi olmasa da başkasıyla iş birliğine gitmek o kadar da zor değildi sanki?)Müziğinin kalitesiyle, sesiyle beğendiriyor kendini. Lorde’den itibaren bu alışkanlıklar bırakılmadı tabi, fakat kendisinin farkını açık bir şekilde ortaya koyduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Yeni Zelanda’nın gururu olarak, ülkesindeki genç şarkıcıları ve müzik sektörünü etkilediğine şüphemiz yok.

2015’te ne alemde ?: Önümüzdeki seneye ilişkin Lorde’den yeni albüm ve ya şarkı çalışması haberi almadık. Tek bildiğimiz, tarihleri açıklanmış olan 2015 Yeni Zelanda turnesi. Geride bıraktığımız yıllarda övgü toplayan canlı performansların bu konserlerde yenilerini beklemekteyiz. Bunun yanında Lorde’nin müzik kariyerini aynı kalite ile devam ettireceğine inanıyor ve yeni şarkı, albüm haberlerini bekliyoruz.