2015: COURTNEY BARNETT

Neden Değerli?: Avustralya’ nın incisi Courtney; ilk olarak arkadaşları ile ufak çaplı gruplarda çalmış. Daha sonrasında ise bir cesaretle kendi plak şirketi Milk Records‘ ı kurmuş ve kendi kendine 2 EP yayınlamış. Bu EP’lerden ikincisi “Avant Gardener” şarkısı ile büyük ses getirince bir anda sağımız solumuz Courtney Barnett oldu. Zekice kurgulanmış hikaye anlatımı ve özgün vokali ile herkesin dikkatini bir anda üzerine çeken Courtney, daha önceki kayıtlarını birleştirerek The Double EP: A Sea of Split Peas‘ i yayınladı. Bu sene de dört gözle beklediğimiz ilk LP, Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit geldi.

 

Neyi Değiştirdi?: Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit, başucu albümü oldu, ayakta alkışlandı. Sene sonu listelerini kasıp kavurdu, Courtney’ i baş tacı yaptı. Ancak bizi en çok sevindiren Grammy adaylığı oldu. Özgün müziği ve kendine has tarzı ile diğerlerinden farklı bir çizgide duran Courtney’nin adaylığını duyunca hem çok heyecanlandık, hem çok sevindik. Grammy’ i kapıp eve götürmesi an meselesi, şimdiden söyleyelim.

 

2016’da Ne Alemde?: Courtney, 2016’da gene yollarda olacak. Onun haricinde kendisinden yeni videolar ve şarkılar bekliyoruz. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok kayıt yayınladığını düşünüp neden olmasın diyoruz ve mikrofonu Courtney Barnett’e bırakıyoruz.