2014: GÖRKEM HAN JR.

Neden Değerli?: Görkem Han Jr.’ın ambient/downtempo civarı olarak tanımlanan müziğinin bizi bizden alması Ocak ayında yayınladığı Night & Shore EP’ye tekabül ediyor. “Nasıl ya, Ankara’dan mı? Buradan mı?” diye inanmakta zorlandığımız, dinledikçe kendi çapımızda gururlandığımız ve hayal dünyalarına gidip geldiğimiz Night & Shore EP yerini Lonely Man‘e bıraktığında “loop” nedir iyi bildik. Bu yaz yayınlanan Ocean derin hisler uyandırırken seneyi Shattered ile kapatır gibi olduk.

Neyi Değiştirdi?: Alternatif sahnenin daha çok indie/alternatif rock kısmını konuşurken, yine alternatif için yeni sayılabilecek bir janradan keyifle bahsetmek bakış açımızı değiştirdi. Alternatif, kendine downtempo’dan taze bir isim kazandı. Bad Panda Records (İtalya)’dan yayınlanan Night & Shore, uzak diyarların kapılarının aslında o kadar da uzak olmayacağını hatırlattı. Darkside‘la çalışması, Massive Attack‘ın eski üyelerinden Tricky ile aynı sahneyi paylaşması da kısa sürede çok yol kat edilebileceğinin işareti oldu. Ve bir de bir şarkıyla aynı şeyi hissetmenin ne demek olduğunu bulduğumuza dair bir düşüncemiz var (Bknz: Ocean)

2015’te Ne Alemde?: 2015’te yenileri üretmeye son hız devam edeceğine inandığımız Görkem Han Jr, 2014’ü kapatacağı şarkısı, remix’leri ve konserleri ile akılları paralel evrenlere seyahate çıkarmaya devam edecek.